MORE

Facebook scapa de clone, imitatii si impostori

Facebook anunta o noua initiativa prin care vrea sa isi apere utilizatorii de indivizi cu apucaturi mai nefericite. Compania pune in aplicare un mod prin care spera sa curete reteaua de socializare de impostori.

Un algoritm capabil sa detecteze nume si poze de profil comune se afla in testare de cateva luni, iar acum a fost implementat aproape la nivel global.

Acest algoritm este capabil sa scaneze baza de date pentru a da de conturi de Facebook duplicate. Se foloseste atat nume cat si poze pentru a determina daca cele doua conturi sunt legate intre ele, sau daca nu cumva unul din conturi apartine unui impostor.

Daca un cont suspect este detectat, atunci persoana afectata va fi instiintata. Dupa ce criterii se determina care este persoana afectata nu este clar in acest moment. As zice ca ar fi varsta contului, dar nu prea ar functiona, din moment ce unii oameni s-au trezit ca aveau deja impostori pe Facebook inainte sa apuce sa isi faca un cont.

Facebook oricum analizeaza manual orice cont depistat ca fiind un potential impostor si adreseaza problema dupa cum poate mai bine.

[Mashable]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button