SecuritateTECHTech&IT

Facebook, împiedicați să adune anumite date personale în Germania

O autoritate germană antitrust va obliga Facebook să nu mai adune anumite date de utilizator, potrivit unui raport publicat de ziarul Bild. Biroul Cartelului Federal, cunoscut în Germania ca Bundeskartellamt, este preocupat în principal de schimbul de date cu aplicații și site-uri din afara Facebook – inclusiv Twitter și alte aplicații deținute de Facebook, precum WhatsApp și Instagram. Grupul antitrust investighează compania americană de ani de zile și a constatat deja că Facebook a abuzat de poziția dominantă pe piață pentru a aduna date despre oameni fără cunoștințele sau consimțământul lor, a relatat Reuters.

Autoritățile le vor prezenta celor de la Facebook o hotărâre cu privire la acțiunile pe care trebuie să le întreprindă în următoarele săptămâni, dar Bild a raportat că Bundeskartellamt va stabili cel mai probabil un termen limită pentru conformare, în loc să solicite acțiuni imediate. Dacă gigantul de social media nu se conformează, riscă o amendă de 10 milioane de euro.

„Din 2016, am fost în contact regulat cu Bundeskartellamt și am răspuns la solicitările lor”, a declarat un purtător de cuvânt al Facebook. „Așa cum am subliniat public în 2017, nu suntem de acord cu opiniile lor și cu confuzia legilor privind protecția datelor și a legilor antitrust și vom continua să ne apăram poziția”.

Facebook s-a mai aflat în vizorul autorităților germane pentru știri false și discursuri instigatoare, iar un alt grup de monitorizare a dat în judecată aplicația de mesagerie WhatsApp privind problemele de confidențialitate. În Statele Unite, compania a fost dată recent în judecată de procurorul general al Districtului Columbia pentru că nu a reușit să îi protejeze pe utilizatori, permițând companiei de consultanță politică Cambridge Analytica să obțină acces la informațiile lor personale.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button