Știri ITTECH

Facebook pare că lucrează la propria criptomonedă

Posibilitatea ca Facebook să lucreze la propria criptomonedă devine din ce în ce mai concretă. Conform informațiilor obținute de către Bloomberg, compania dezvoltă în acest moment tehnologia necesară pentru a crea o monedă digitală stabilă, cu un scop foarte precis.

Criptomoneda Facebook ar fi construită pentru a permite transferul monetar folosind WhatsApp. Va fi o monedă stabilă, valorificată mereu la 1 dolar, așa că nu este genul de lucru care va fi deschis mult oportunităților de speculație.

Ținta sa ar fi India, permițând utilizatorilor care trăiesc în străinătate să trimită cu ușurință bani înapoi acasă. Pe parcursul anului 2017 în jur de 69 de miliarde de dolari au fost aduși în India de către cei care lucrează în afara țării, iar Facebook speră să ia o cotă parte din acest venit, din moment ce WhatsApp este foarte popular pe acolo.

Lansarea acestei monede nu se va întâmpla prea curând, deoarece crearea unei criptomonede stabile necesită foarte multă muncă, iar punerea la punct a sistemelor de finanțe necesare nu este un proces simplu. Dar când se va întâmpla, Facebook va deveni un mare jucător de pe piața financiară.

Desigur, cu această ocazie intră într-un nou context încercarea companiei de a interzice reclamele despre tot ce înseamnă criptomonede de acum ceva vreme. La urma urmei, cui îi trebuie competiție?

[Bloomberg]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button