CommunityMOREȘtiri IT

Facebook creste perioada de gratie pentru stergerea unui cont la 30 de zile

Facebook a făcut recent o schimbare in privinta timpului de care este nevoie pentru a procesa ștergerea unui cont. Anterior, era nevoie de 14 zile pentru acest lucru, perioada care in prezent este mai mult decât dubla, ajungand la 30 de zile.

Compania a confirmat schimbarea redactiei The Verge:

Am crescut recent perioada de grație atunci când alegeți să vă ștergeți contul Facebook, de la 14 la 30 de zile. Am văzut că oamenii încearcă să se conecteze la conturile pe care le-au șters după perioada de 14 zile. Creșterea oferă utilizatorilor mai mult timp pentru o alegere pe deplin informată.

Notabil este faptul ca actualizarea vine după cel mai recent atac cibernetic împotriva companiei, în care au fost compromise cel puțin 50 de milioane de conturi. Atacul a avut de-a face cu hackerii care au profitat de o defecțiune în caracteristica Facebook „View As”.

Vicepresedintele Facebook de la Departamentul de Management al Produselor, Guy Rosen, a spus ca exploatarea recent descoperita permite atacatorilor sa obtina coduri de acces, permitand utilizatorilor sa ramana logati pe mai multe sesiuni. Aceste coduri sunt ceea ce ar fi permis atacatorilor să preia controlul asupra conturilor de Facebook.

În timp ce unii ar putea aprecia extinderea perioadei de grație, pentru altii ar putea fi frustrant, mai ales pentru cei care sunt extrem de hotarati in acest sens. Desigur, din perspectiva Facebook, noua perioadă de 30 de zile îi oferă șansa de a recâștiga utilizatorii potențial pierduți.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button