Știri ITRSS PaginaDeMedia

Facebook a blocat peste un miliard de conturi care răspândeau știri false legate de COVID-19 și vaccinuri

Pandemia de COVID-19 este alături de noi, fie că ne place sau nu, chiar și la un an distanță de la apariția acesteia. În toată această perioadă, lumea a apucat să-și formeze tot felul de opinii despre ceea ce se întâmplă iar una dintre cele mai populare căi de comunicare a fost Facebook. Însă internetul este mare și nu toți utilizatorii sunt informați corect. Asta duce la distribuirea de informații false, cu sau fără voia utilizatorilor, astfel compania a fost forțată să ia măsuri.

În acest fel, Facebook a eliminat 1.3 miliarde de conturi false în perioada octombrie-decembrie 2020 și a creat o echipă de peste 35 de mii de oameni care lucrează la combaterea dezinformării pe platforma sa. Alături de coturile false, compania a curățat mai bine de 12 milioane de postări despre COVID-19 și vaccinuri. Aceste postări conțineau informații false cu privire la subiectele despre care se vorbea.

Aceste măsuri au fost luate foarte convenabil de către reprezentanții Facebook. Platforma urmează să fie cercetată în cadrul unei inspecții conduse de Comitetul Camerei SUA pentru Energie și Comerț pentru a urmări modul în care a gestionat răspândirea informațiilor false. În cadrul inspecției vor fi analizate mai multe rețele de socializare.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button