Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Facebook are o breșă de securitate care afectează pozele a milioane de utilizatori

/
/
/
img

Se pare că anul nu s-a putut încheia fără un alt scandal Facebook. De data aceasta, compania și-a recunoscut complet vina în ceea ce privește descoperirea unui bug în API-ul său foto care permitea accesul aplicațiilor la fotografii a 6,8 milioane de conturi.

Bug-ul a afectat persoanele care au folosit Facebook Login și au acordat permisiunea unor aplicații terțe să acceseze fotografiile lor. Problema a fost rezolvată, dar din cauza bug-ului, unele aplicații ar fi putut avea acces la „un set mai larg de fotografii” decât era destinat, pentru o perioadă de 12 zile între 13 septembrie și 25 septembrie.

Bug-ul a permis accesul la fotografiile a 6,8 milioane utilizatori de către 876 de dezvoltatori prin intermediul de până la 1.500 de aplicații. În mod normal, acestea pot vedea numai fotografiile pe care le împărtășesc oamenii pe cronologie, dar în perioada menționată au putut fi accesate și alte fotografii, cum ar fi cele partajate pe Facebook Marketplace sau Facebook Stories, precum și fotografiile încărcate pe Facebook, dar care nu au fost postate pe cronologia contului.

Singurele aplicații afectate de această eroare au fost cele pe care Facebook le-a aprobat pentru a accesa API-ul pentru fotografii și căror utilizatorii le-au acordat permisiunea de a accesa fotografiile lor. Deci nu este la fel de rău ca aplicațiile care vă văd fotografiile fără consimțământul vostru explicit, dar înseamnă că aplicațiile au avut acces la mai multe fotografii decât ar fi trebuit să aibă – sau decât ați fi știut că ar avea.

Facebook spune că le pare rău că acest lucru s-a întâmplat și că săptămâna aceasta vor fi lansate instrumente pentru dezvoltatorii de aplicații, care le vor permite să determine care sunt persoanele și ce aplicație au folosit pentru ca acest lucru să se întâmple. Compania va colabora cu acei dezvoltatori pentru a șterge fotografiile. În plus, în cazul în care contul vostru a fost afectat de această eroare, veți fi notificat printr-o alertă pe Facebook, care vă va îndruma către un link din Help Center, unde veți putea vedea dacă ați utilizat oricare dintre aceste aplicații.

Rețeaua socială vă recomandă, de asemenea, să vă conectați la orice aplicație cu care ați partajat fotografiile pentru a verifica la ce imagini au acces.

Sursa

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar