TECHPCRSS PaginaDeMediaȘtiri IT

Facebook are un nou prototip pentru ochelari VR

Și sunt foarte mici

Dacă visați la un viitor în care o cască de VR nu va fi mare cât o casă, atunci ar trebui să trageți cu ochiul la ce face Facebook Research în acest moment.

Compania lucrează la un nou tip de dispozitiv de realitate virtuală, ce poate să ofere experiența de VR pe care știm acum folosind doar o pereche de ochelari. Cum funcționează? Folosind lasere și straturi holografice pentru a proiecta imaginea pe o distanță foarte scurtă ce încă mai poate fi percepută ca fiind focalizată fără efort din partea utilizatorului.

Tehnologia sună extrem de promițătoare, mai ales că poate oferi o claritate excepțională a imaginii, din moment ce nu se bazează pe un ecran cu pixeli individuali. Iar câmpul de vedere total pe care îl oferă, de 90 de grade, este destul de generos.

facebook vr

Există însă câteva dezavantaje. În primă fază, acea claritate excepțională este valabilă doar pentru centrul imaginii, ceva ce n-ar fi tocmai ceva rău, din moment ce acolo își atinge potențialul maxim și vederea umană. Dar înseamnă că nu va trebui să miști prea mult ochii dacă vrei să ai o experiență bună.

Apoi, vedeți voi, nu poate să afișeze mai mult de o culoare. Imaginea este monocromatică în acest moment, urmând să fie implementate măsuri pentru a reda o imagine complet colorată.

În cele din urmă, mai este și faptul că ochelarii de VR sunt în acest moment doar ochelari, în sine nu au nici un fel de mecanism de a proiecta pe cont propriu o imagine. Mai este nevoie de ceva muncă pentru a transforma acest proiect într-un produs finit, conectabil la un PC sau de sine stătător.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button