SecuritateȘtiri ITTECH

Facebook are probleme mari de securitate

În ceea ce poate fi descris doar ca cea mai mare gafă de securitate a lui Facebook din ultima perioadă, milioane de înregistrări private de la utilizatorii platformei au fost găsite neprotejate pe serverele de cloud ale Amazon.

După cum a anunțat Bloomberg, scurgerea informațiilor private de pe Facebook a fost descoperită de firma de securitate cibernetică, UpGuard. Se crede că milioane de înregistrări ale utilizatorilor au fost încărcate din greșeală pe serverele Amazon care sunt accesibile publicului.

Această încălcare a securității survine după ce compania a fost descoperită recent că primește date de sănătate intime, personale, de la aplicații terțe, necunoscute utilizatorilor. De asemenea, a mai avut o problemă în decembrie anul trecut, în care fotografiile pe care utilizatorii nu le încărcau erau accesibile dezvoltatorilor terți.

Bazele de date ale terților cu acces la datele Facebook au fost responsabile. UpGuard a descoperit că Cultura Colectiva a stocat fără niciun fel de criptare 540 milioane de înregistrări Facebook. Facebook a închis baza de date după ce Bloomberg a anunțat compania despre această problemă.

Și mai îngrijorător este că o bază de date publică numită „At the Pool” a inclus „nume, parole și adrese de e-mail pentru 22.000 de persoane”.

Bloomberg remarcă faptul că Facebook a avut o lungă istorie de distribuire a datelor sale cu companii terțe și abia recent a început să schimbe aceste obiceiuri.

În plus față de milioane de înregistrări private pe care UpGuard le-a găsit deja, compania afirmă că există 100.000 de baze de date publice găzduite de Amazon, astfel încât mai multe date private ar putea fi neintenționat scurse pe Internet.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button