TECH

Facebook are acum opțiune de Find Wi-Fi

După ce anul trecut Facebook a oferit această funcție doar unui număr restrâns de țări, doar pe iOS și mai mult în variantă experimentală, anul acesta Find Wi-Fi iese din beta și este disponibil pentru toată lumea.

Acest serviciu vine în întâmpinarea celor care nu beneficiază de un trafic de date generos din partea provider-ului de telefonie mobilă, dar poate fi util și pentru cei care călătoresc mult. Pentru ca un spot să fie indicat de aplicație, este necesar în primul rând ca locurile publice care oferă acest serviciu să se înscrie la Facebook în lista de locuri disponibile, urmând ca Facebook să promoveze către utilizatorul final respectivele locații.
Această funcție ține cont atât de locul în care te afli, cât și de oră, având grijă să-ți recomande obiective care sunt deschise accesului în momentul căutării, precizând și orarul în care serviciul este disponibil. Dezavantajul este că, pentru a avea acces la această funcție, telefonul vostru va trebui să aibă activată în permanență serviciul de determinare a locației, influențând semnificativ consumul bateriei. În caz că setați acest serviciu să fie activ doar cât se folosește aplicația de el, Find Wi-Fi nu va funcționa.
Odată activat serviciul (este necesară activarea doar prima oară), pe ecran va fi afișată o hartă cu locația voastră exactă și locațiile care oferă Wi-Fi gratuit din apropiere. Se poate comuta afișarea locațiilor și într-un mod de tip listă. Veți folosi pe viitor această nouă funcție? Sau veți rămâne la Google Maps? Sau poate folosiți o altă aplicație pentru căutarea de spoturi Wi-Fi gratuite. Spuneți-ne și nouă în comentarii!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button