TECH

Facebook ar încerca să plătească pentru muzica din clipurile utilizatorilor

Folosirea muzicii în clipuri video a fost mereu o problemă pe internet. Pe de o parte, este ilegală încărcarea integrală a unui cântec pe servicii ca Youtube sau Facebook, reprezentând o încălcare flagrantă a drepturilor de autor. Pe de altă parte, companiile din industria muzicală sunt la o pereche de coarne distanță de a fi diavolul în persoană.

Este un echilibru fin ce trebuie mereu adresat cu atenție de companiile ce se ocupă cu găzduirea de clipuri video. În cazul celor de la Youtube, n-am trezit cu un sistem de content ID malefic, unul ce ar putea fi pe drum și pentru Facebook, dar până acolo avem altceva. Conform informațiilor care circulă acum prin presă, Facebook s-ar pregăti în acest moment să plătească industriei muzicale o taxă consistentă pentru a rezolva problemele de copyright generate de clipurile încărcate de utilizatori.

Suma implicată ar fi de câteva sute de milioane de dolari, și ar permite utilizatorilor să își păstreze clipurile pe Facebook, fără să fie îndepărtată coloana sonoră ce conține melodii care nu pot fi folosite fără licență. Înainte să spuneți că Facebook ar face asta din mărinimia sa, o face pentru a nu fi dat în judecată. Chiar dacă rețeaua de socializare are extrem de mulți bani și avocați nemiloși, industria de muzică din SUA are veritabili antediluviani care abia așteaptă să își înfigă colții în oricine postează un clip cu un copil dansând cu o melodie abia audibilă pe fundal.

[Engadget]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button