TECH

Facebook anunță funcția „Snooze” pentru a bloca temporar o sursă de conținut

Facebook a anunțat o nouă caracteristică pentru News Feed, care spune că va oferi utilizatorilor mai mult control asupra conținutului pe care îl văd. Într-o postare pe blog, compania a detaliat o nouă funcție, numită Snooze. În esență, această funcție vă permite să vă dezabonați temporar de la știrile primite de la o persoană, o pagină sau un grup.

Amânarea vă va permite să vă dezabonați temporar timp de 30 de zile, eliminându-vă Feed-ul de știri de conținutul pe care l-ați putea găsi enervant sau repetat. Utilizatorul sau pagina pe care o întrerupeți nu va primi nici un fel de notificare sau confirmare că efectiv i-ați pus pe mut, dar veți puteți trăi fără conținutul lor enervant.

Cu Snooze, nu trebuie să vă dezabonați sau să vă ștergeți definitiv din lista de prieteni, ci doar să nu mai vedeți posturile cuiva pentru o perioadă scurtă de timp. Persoanele, Paginile și grupurile pe care le amânați nu vor fi anunțate. Veți fi anunțat înainte ca perioada de amânare să se încheie și setarea poate fi inversată în orice moment.

Aceasta nu este prima dată când Facebook a încercat să ofere utilizatorilor un control mai mare asupra conținutului pe care îl văd în feed. De exemplu, funcția „Ascundere” îndepărtează în mod similar conținutul de la o anumită persoană sau pagină, dar face acest lucru pe o perioadă nedeterminată. Amânarea este eficientă numai pentru 30 de zile.

De fapt, Facebook spune că Snooze și alte caracteristici similare fac parte din eforturile sale mai largi de a oferi utilizatorilor mai mult control asupra a ceea ce văd în feed-ul lor. Utilizatorii Facebook au criticat mult timp algoritmii companiei Feed News pentru că nu le-au arătat ceea ce doresc să vadă, astfel că aceste tipuri de caracteristici par a fi un răspuns direct la aceasta.

Snooze va fi lansat pentru utilizatori începând cu săptămâna următoare, deci este posibil să nu îl vedeți imediat, dar continuați să verificați cum progresează săptămâna.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button