Facebook se afla intr-o situatie extrem de delicata la nivel de imagine, avand in vedere ca in acest moment a fost sanctionat in Brazilia, in urma unui incident asemanator, iar acum incidentul din Tel Aviv risca sa creeze companiei o serie de probleme de imagine. Pe de alta parte, Hamas a confirmat implicarea intr-un singur incident citat in proces, existand si speculatia ca este doar un: „Money Grab”.

Chiar si asa, conform actului din 1992 Anti-Terorism, compania nu ARE voie sa furnizeze aceste informatii sau orice fel de servicii legate de grupari teroriste. Probabil ca si din acest motiv nu a raspuns la adresa procesului formulat si inaintat catre Curtea de Justitie a orasului New York. Facebook Hamas

Pentru a adauga un pic de sare pe rana, Facebook totusi a amintit utilizatorilor ca este o idee foarte buna sa urmezi cu atentie standardele de conduita ale site-ului (Community Standards) si sa raporteze orice fel de problema sau amenintare pe care o vad. Cel mai probabil, Facebook sparand ca procesul sa nu fie acceptat, avand in vedere ca au „dreptate de partea lor”. Cel putin din punct de vedere legislativ. Moral… lucrurile stau altfel.

Reuters