PC

Facebook a început filtrarea știrilor

Facebook a pus în aplicare inițiativa sa de marcare clară a știrilor care nu sunt tocmai 100% corecte.

Postările care conțin știri sau link-uri la știri vor trece de acum înainte prin mâna câtorva organizații terțe a căror obiectiv este cel de-a le lua la mână pentru a vedea care din ele sunt adevărate și care nu sunt tocmai exacte. Știrile care sunt găsite a fi incorecte sunt apoi marcate ca fiind „Disputate”. Nu sunt șterse, vor apărea în continuare pe Facebook, pe pagina voastră.

Alături de semnul care indică statutul de disputat al știrii se va găsi și numele organizației care a marcat știrea astfel, alături de motivul pentru care aceasta ar fi incorectă. Nu vă grăbiți să căutați ce știri despre politica românească sunt disputate, deoarece această funcție deocamdată nu este disponibilă pe teritoriul țării noastre.

Fiind vorba de ceva care necesită colaborarea directă cu organizații locale, extinderea sa la nivel mondial va dura ceva vreme. Dar, atunci când va fi peste tot, poate va scădea numărul de oameni care tot dau share la știri despre leacuri minune, comori din Atlantida ascunse de daci sau studiile cum că 30 de cadre pe secundă prezintă vreun avantaj față de 60.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button