MORE

Facebook a folosit utilizatorii pe post de cobai… din nou

Acum ceva vremea am fost cu totii surprinsi sa aflam ca Facebook se apucasera de experimente, folosind utilizatorii pe post de cobai pentru a vedea daca inundarea feed-ului lor cu stiri triste i-ar convinge sa renunte la reteaua de socializare. Evident, nu au renuntat, asa ca Facebook probabil s-a apucat de alte experimente despre care vom afla peste cativa ani. Pana atunci, acum aflam de un alt experiment facut de Facebook, de data aceasta cu utilizatorii de pe Android.

Cu ani in urma, Facebook se pregatea pentru o posibila actiune anti-competitiva din partea Google, pe vremea cand lumea inca mai credea ca Google Plus va avea succes. Asa ca Facebook a vrut sa testeze loialitatea celor care folosesc reteaua de socializare pe Android, in cazul in care Google decidea vreodata sa scoata aplicatia Facebook de pe magazinul lor.

Testul s-a manifestat prin introducerea intentionata a unui bug in aplicata de pe Android, provocand o eroare care impiedica functionarea sa. Astfel, Facebook vroia sa afle cat va dura pana cand utilizatorii vor renunta complet la reteaua de socializare si treceau la altceva.

Spre surprinderea lor, oamenii au continuat sa revina la Facebook, ceea ce inseamna ca experimentul a dezvaluit un detaliu foarte important, nu au motiv sa le fie teama de vreun fel de competitie. Poate doar sa le fie teama ca la un moment publicul se va satura sa tot fie cobai.

[The Verge]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button