MORE

Facebook a cenzurat WikiLeaks și nimeni nu știe de ce

WikiLeaks este un site celebru pentru faptul că aici poți găsi un număr mare de secrete murdare ale politicienilor, corporațiilor, agențiilor de spionaj, armatelor și a multor alte entități care se jură că nu fură, dar tot le măcăie ceva în buzunar.

Recent, WikiLeaks a postat o arhivă cu zeci de mii de e-mail-uri care aparțin partidului democrat din SUA, aflat acum în mijlocul unei convenții pentru desemnarea candidatului la președenție. Cei care s-au gândit să dea share pe Facebook acestei arhive, din moment ce este de interes public, o serie de lucruri foarte interesante și neplăcute fiind descoperite printre e-mail-uri, au avut o surpriză și mai neplăcută.

Din motive necunoscute, Facebook cenzura WikiLeaks. Nici o postare care conținea un link la WikiLeaks nu își făcea apariția în feed-uri, fiind interceptat de sistemul de protecție al site-ului, cel care în mod normal detectează link-uri malițioase și ar trebui să te apere de Spam.

Problema a fost rezolvată după ce un număr suficient de oameni au trimis sesizări, dar faptul că exista în primul rând este puțin cam suspect. Nu de alta, dar Facebook a fost acuzat că manipulează News Feed-ul pe baza propriilor preferințe politice, și nu de conspiratori senili de pe internet ca mine, ci de foști angajați ai companiei care au detaliat, pas cu pas, procedeul prin care știrilor li se dădea prioritate.

[The Next Web]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button