CommunityMOREȘtiri ITTECH

Facebook a anunțat un nou design pentru Messenger

Pe măsură ce Facebook a tot adunat noi funcții în ultimii ani, a căpătat o interfață foarte aglomerată, ceea ce a dus la o experiență deseori frustrantă de a naviga sau de a gasi o caracteristică specifică. La conferința F8, Facebook a anunțat o actualizare a aplicației Messenger, care ar simplifica interfața acesteia.

În timpul discuției, vicepreședintele Facebook Messenger, David Marcus, a anunțat că o actualizare simplificată pentru Facebook Messenger va veni „foarte, foarte curând” și că firma lucrează la ea de la începutul acestui an.

În prezent, există cinci tab-uri inferioare și trei tab-uri superioare pentru a naviga în aplicație. Noul design va avea trei tab-uri principale în partea de jos: chat-uri, contacte și ceva care arată ca o busolă, ceea ce ar putea fi o migrare a funcției Find My Friends de pe Facebook în aplicația Messenger. Acest lucru ar avea sens, deoarece mulți oameni folosesc Facebook Messenger pentru a-și împărtăși temporar locația cu prietenii atunci când încearcă să se întâlnească.

În partea de sus sunt trei comenzi rapide: camera, apel video și butonul pentru compunerea unui nou mesaj. În partea din stânga sus este pictograma utilizatorului și o bară de căutare se află chiar mai jos. Noua actualizare va beneficia de asemenea de un dark mode, o caracteristică așteptată de multă vreme pentru Facebook Messenger. Bulele de chat vor fi colorate cu gradienți, dar nu suntem siguri dacă culorile solide vor dispărea.

Ce credem noi că ar mai trebui Facebook să rezolve: Pozele interlocutorului din interiorul chat-ului ar trebui să fie o caracteristică opțională. Ar trebui cel puțin să ne întrebați după câteva zile de utilizare a aplicației dacă ne place sau nu. Aceasta ar oferi celor de la Facebook o idee mai bună despre câți chiar vor să folosească această opțiune.

Așa cum am mai spus la început, actualizarea a fost anunțată ca urmând a fi lansată „foarte, foarte curând”, așa că anunțați-ne când începeți să o vedeți printr-un mesaj în comentarii aici sau pe Facebook!

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button