Tech&ITRSS PaginaDeMediaTelefoane

Facebook a afectat o multime de aplicatii populare de pe iOS

Daca ai avut recent probleme cu lansarea anumitor aplicatii pe iPhone, nu-ti face griji; nu este telefonul tau de vina. Se pare ca aplicatii precum Spotify, TikTok, Pinterest, Tinder, GrubHub si multe altele au fost afectate de o problema tehnica. In acest moment aceasta ar fi fost remediata, dar cauza a fost Facebook.

Aceste probleme au fost cauzate de un kit de dezvoltare de la Facebook (SDK) care este folosit ca metoda de log-in pentru aceste aplicatii. Mai multi dezvoltatori au semnalat aceasta problema pe GitHub. Partea cea mai proasta este ca au fost afectati si ce care nu erau logati pe aplicatiile respective prin intermediul Facebook.

O noua actualizare a aplicatiei Facebook a cauzat probleme pentru alte aplicatii care folosesc SDK-ul Facebook pe iOS. Am identificat rapid problema si am rezolvat-o. Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate.

Facebook

Cum a reusit o componenta Facebook sa afecteze atatea aplicatii?

Se pare ca ultimul update pentru Facebook a dat peste cap configuratiile unui server. Acesta a fost cauza problemei de SDK care a dus la crash-ul celorlalte aplicatii. Pe thread-ul dedicat de pe GitHub, un utilizator care se pare ca este inginer in cadrul companiei a vorbit despre acest subiect. Acesta spune ca a restabilit setarile server-ului cu probleme, insa va dura ceva timp pana cand aplicatiile afectate isi vor reveni.

Guilherme Rambo este un dezvoltator de aplicatii care a investigat aceasta problema. Mai jos este o serie de Tweet-uri ale acestuia in care vorbeste despre masurile pe care ar putea sa le ia Apple pentru a evita situatii de genul pe viitor.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button