Tech&IT

Facebook testează o modalitate prin care până la 5 profiluri vor putea fi folosite de pe un singur cont

Autor: Matei Pană

Se pare că în viitor vom putea folosi mai mult de un singur profil de Facebook de pe același cont, însă acest feature este deocamdată doar în faza de testare. Utilizatorii care fac parte din test vor putea trece de la un profil la altul cu doar câteva apăsări. Așadar, dacă un utilizator folosește Facebook pentru vorbit cu apropiații, cu colegii de muncă sau de școală/facultate, pentru diverse grupuri și/sau pentru a fi la curent cu ce apare în news feed, acum acesta poate folosi câte un profil pentru fiecare dintre aceste lucruri.

Plofilurile suplimentare nu trebuie neapărat să includă numele real, deoarece utilizatorii vor putea alege orice username atât timp cât nu include numere sau caractere speciale. Facebook spune că profilul principal va trebui totuși să folosească numele real al persoanei respective.

Cei de la Facebook atenționează utilizatorii că regulile și politicile platformei sunt valabile și pentru profilurile adiționale. Așadar, aceste profiluri nu vor putea fi folosite pentru a reprezenta identitatea altcuiva, iar dacă vei primi o penalizare, aceasta îți va afecta întreg contul, măsură care va împiedica oamenii să abuzeze de profilurile lor. Dacă cineva încalcă regulile în mod repetat, platforma va observa care dintre profiluri a făcut asta și va lua măsuri, care pot include atât ștergerea unuia dintre profiluri cât și ștergerea întregului cont.

Profilul principal este în continuare important pentru serviciile Facebook

Facebook spune că unele părți ale platformei, cum ar fi crearea și gestionarea paginilor sau Facebook Dating, vor putea fi folosite numai de profilul principal. Având în vedere că în continuare va exista un singur cont pe cap de utilizator, noul feature nu va schimba modul în care platforma se va raporta la numărul de utilizatori, cum ar fi totalul de utilizatori activi dintr-o zi sau dintr-o lună.

Consider că acest feature trebuia să existe de mult timp pe Facebook, mai ales când mă gândesc la faptul că pe Instagram poți face acest switch între mai multe profiluri atât de ușor. Pe Instagram puteam astfel să îmi gestionez foarte ușor ce fel de content văd și unde, față de Facebook unde am în același feed grupuri de la facultate, grupuri de muzică și de meme, pagini de tot felul și persoane publice de tot felul. Mi se pare că atât pentru mine cât și pentru restul persoanelor care urmăresc content foarte mult și foarte diversificat, Facebook a devenit această platformă care a scăpat de sub control din perspectiva faptului că poate să îți apară content atât de divers încât te obosește și nu îți dă ocazia să te concentrezi pe ceva anume.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button