Telefoane

Face ID este prea scump pentru a fi implementat pe telefoanele Android

Un nou raport de pe Digitimes, care citează surse din lanțul de aprovizionare, indică faptul că producătorii de telefoane Android se grăbesc să pună în aplicare senzorii de amprentă digitală sub ecran pentru următoarele modele de telefoane.

Producătorii telefoanelor Android au decis că implementarea recunoașterii faciale 3D folosită de iPhone X este pur și simplu prea costisitoare pentru a fi inclusă, și preferă să se concentreze în schimb pe implementarea scanerelor de amprente Qualcomm.

Știrea spune că includerea unui sistem de recunoaștere facială cu puncte infraroșii, așa cum are iPhone X, este pur și simplu prea costisitor pentru smartphone-urile Android, mai ales cele care nu au același preț pe care-l au modelele de vârf de iPhone.

Aceasta este o combinație de costuri de dezvoltare hardware și software. Digitimes estimează costul senzorilor 3D TrueDepth din iPhone X la aproximativ 60 de dolari pe unitate, o proporție incredibil de mare din costul general al telefonului, dacă această aproximare este corectă.

Producătorii de dispozitive Android sunt de asemenea îngrijorați de posibila încălcare a brevetului prin adoptarea sistemelor de proiectare cu puncte infraroșii. În schimb, aceștia s-au orientat către senzorii de amprentă digitală incluși în ecran ca fiind metoda lor de generație următoare pentru autentificare și deblocare a dispozitivelor.

Acest lucru depinde de utilizarea tehnologiei Qualcomm pentru scanerele de amprente pe bază de ultrasunete, care se pot situa sub sticla display-ului și pot funcționa chiar dacă degetele sunt umede sau unsuroase. Huawei Mate 11 ar putea fi primul produs de masă care să debuteze cu această facilitate, model așteptat să se lanseze în a doua jumătate a anului 2018.

A fost un zvon la un moment dat conform căruia Apple ar fi luat în considerare Touch ID ca opțiune de identificare pe ecran pentru iPhone X dar, evident, a abandonat această caracteristică pe parcursul dezvoltării în favoarea lui Face ID. Directorii de la Apple chiar au afirmat că Touch ID-ul nu a fost niciodată o opțiune pentru iPhone X, și că au mers „all in” pe recunoașterea facială.

Se zvonește că următoarea suită de iPhone-uri care se va lansa în această toamnă va conține trei modele noi, toate acestea urmând să beneficieze de Face ID, eliminând odată pentru totdeauna butonul fizic de Touch ID.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button