Tech&ITTelefoane

Cea mai mare fabrică de iPhone se confruntă cu un val de infectări COVID-19

Pandemia de COVID-19 încă nu s-a încheiat, iar cea mai mare fabrică de iPhone din China se confruntă cu un val de infectări noi. Vestea bună este că numărul angajaților care s-au îmbolnăvit este relativ mic, iar compania le oferă suportul de care au nevoie până se vindecă și pot să revină la lucru.

Asta cu siguranță nu poate părea un lucru bun pentru cei care încă așteaptă ca noile telefoane din seria iPhone 14 să intre în stoc, în acest moment majoritatea modelelor fiind încă în stadiul de precomandă pe mare parte din site-urile din România. Cu toate astea, reprezentanții fabricii spun că acest val de infectări nu va afecta producția de telefoane și că totul va decurge conform așteptărilor.

Politica Chinei când vine vorba despre acest virus este una dintre cele mai agresive din lume. Cunoscută și ca „Zero-COVID policy”, acest set de reguli tratează cu strictețe orice caz singular de infectare, de teamă ca țara să nu ajungă iar într-un lockdown complet. Foxconn, firma care deține fabrica, a implementat un sistem în care angajaților li se cere un test COVID negativ, făcut în ultimele 24 de ore, doar ca să intre în clădire. Mai mult, oficialii companiei i-au îndemnat pe oamenii care lucrează acolo să se vaccineze pentru a preveni o posibilă sistare a liniei de asamblare.

Deși Apple se bazează foarte mult pe China pentru producția dispozitivelor lor, recent compania a anunțat că, pentru prima dată în istorie, a început asamblarea de telefoane din seria iPhone 14 și în India. Rămâne de văzut cât de tare va afecta acest mic val de infectări volumul de telefoane care va ajunge pe rafturi dar, judecând după declarațiile oficialilor fabricii, consumatorii de rând nu vor simți efectele eventualelor întârzieri cauzate de acesta.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button