
Deși vin într-o multitudine de forme, layout-uri și design-uri, toate tastaturile au un singur lucru în comun: materialele din care sunt construite. Rețeta este simplă: se ia un șasiu făcut din plastic sau metal și se așează deasupra switch-urilor tastele care sunt făcute din plastic. O companie din Japonia s-a gândit însă că o idee mai bună ar fi să folosească lemn pentru construcția unei tastaturi, iar rezultatele sunt cât se poate de interesante.
După cum poți vedea mai sus, atât șasiul în sine cât și tastele sunt făcute din lemn, iar aspectul ăsta m-a dat pe spate. Legenda tastelor este gravată în bucățile individuale de lemn cu ajutorul unui laser de mare precizie, ceea ce înseamnă că scrisul de pe ele nu se va șterge niciodată. Tastatura vine în două variante: lemn de nuc și lemn de cireș.
Dar pentru o tastatură este chiar mai importantă experiența de utilizare decât aspectul. Sunt de acord că o tastatură trebuie să arate bine, dar degeaba te holbezi la o operă de artă la tine pe birou dacă sub taste se ascunde o membrană moale și imprecisă, în loc de switch-uri mecanice robuste. Și mă bucur să spun că nu e cazul la acest dispozitiv, iar dacă dai tastele la o parte vei găsi niște switch-uri mecanice low-profile.
Bateria mare de 1.000mAh asigură funcționarea continuă timp de 240 de ore iar, așa cum probabil te așteptai, tastele nu sunt iluminate. Conexiunea se face wireless cu ajutorul unui dongle 2,4GHz sau prin Bluetooth, deci din punct de vedere al funcțiilor stăm bine. Apoi se pune și problema prețului.
Această tastatură costă nu mai puțin de 99.000 yen. Și ca să te scutesc de un drum pe Google, asta se traduce în vreo 750 de dolari americani, o sumă enormă pentru o tastatură. Sigur, nu neg că este superbă și că îmi doresc una foarte mult, dar pentru substanțial mai puțini bani îți poți cumpăra un aparat de scris care are un întreg display sub taste.