MORE

Eye Tracking Device-O tehnologie despre care cercetatorii spun ca in cativa ani va fi… peste tot!

Eye tracking device. In cateva secunde ochiul uman reactioneaza la miscare, se adaptează la lumina. Oamenii de stiinta suedezi John Elvesjö și Marten Skogö spun ca în viitor, ochii noștri vor urmări și opera aproape totul virtual si ca în cel mult 10 ani eye tracking-ul va face parte din fiecare telefon mobil, fiecare mașină, calculator sau televizor.

ElvesjoTopVisual

Cum funcționează Eye Tracking Device? Un „tracker ” este conectat la un laptop. Tehnologia foloseste surse de lumina in infrarosu plasate pe ecran. Senzorii percep reflexiile de lumina din ochi si le urmaresc. Eye tracking-ul masoara de fapt unde te uiti. Un software special înregistrează mișcările ochiului în timp real și le transformă în informații prin algoritmi.

La ce foloseste aceasta tehnologie? Poate fi utilizata ca sistem de asistență și securitate la automobile, sau ca un colector de date în supermarket-uri. Există clienți si în industria jocurilor de noroc, dar cel mai important, aceasta tehnologie poate servi persoanelor cu dizabilitati.

 

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Back to top button