Tech&IT

Exista acum un muzeu de Malware

Malware este un lucru foarte, foarte rau. Nu vrei sa il ai pe PC, in nici un caz, pentru ca sunt sanse ca te va lasa fara date, fara acces la PC, cateodata chiar fara PC, daca este foarte virulent. Dar pe vremuri, Malware era ceva mai… hazliu.

Problema este ca nu prea poti vedea acel Malware fara sa sa te trezesti cu HDD-ul facut varza, dar asta se schimba acum, pentru ca Internet Archive are acum o expozitie de Malware.

Cea mai mare baza de date pentru vechituri informatice include acum Malware care poate fi admirat de toti vizitatorii. Desigur, aceste programe nu mai sunt periculoase, au fost aduse intr-o stare in care sunt doar curiozitati, nu amenintari.

Puteti gasi aceasta expozitie pe Archive.org. Toate solutiile sunt de pe vremea cand virusii aveau nevoie de DOS pentru a functiona, asa ca totul este rulat intr-o instanta de DOSBox.

Unele dintre ele chiar sunt amuzante, precum un virus facut in Rusia care va incepe sa picteze pe ecran in timp ce reda imnul natiunii prin difuzor, in varianta sa de 4 biti. Sunt multe lucruri interesante de gasit in acest muzeu de malware. Iar toate sunt acum in totalitate inofensive.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button