MORE

Exista acum un bio-calculator

Calculatoare cuantice, circuite bazate pe lumina, hamsteri furiosi alergand pe o roata, toate aceste tehnologii ale viitorului ar putea fi inlocuite de ceva complet nou, un bio-calculator.

Cercetatori din cadrul mai multor universitati din SUA au reusit sa creeze un sistem de calcul capabil sa functioneze cu un consum foarte mic de energie, si care in loc de tranzistori normali foloseste lanturi de proteine care functioneaza in paralel.

Desi majoritatea PC-urilor sunt in acest moment echipate cu procesoare care au mai multe nuclee, fiecare nucleu in sine va procesa in serie toate sarcinile, indiferent cati tranzistori ar avea. Proteinele nu prea functioneaza la fel, fiind astfel capabile sa proceseze date ceva mai rapid si cu un consum minuscul de energie.

biocomputer

Nu este nici masiv, acest bio-calculator fiind de dimensiunea unei carti. Nici nu proceseaza lucruri prea complexe in acest moment, dar cu timpul, cine stie, poate vom avea peste cativa ani un maldar de mucegai pe birouri care poate rula Minecraft la 144 de cadre pe secunda, in VR.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button