MORE

Exetech XS-3. Smartwatch ca Smartphone.

Nu toate smartwatch-urile sunt la fel. De exemplu, Pebble a adoptat un stil clasic, stil 8-bit pentru a afisa informatiile, fata de cei de la Sony sau Samsung, care s-au orientat mai mult catre un stil mai… smartphone. Adica display cat mai sharp, rezolutie cat mai mare.

Qualcomm au scos si ei la randul lor un ceas inteligent, putin diferit fata de cele prezente anterior pe piata. Si nu sunt singurii, toti intr-o perioada scurta de timp. Ceea ce inseamna ca accentul acum se pune pe sectorul de wearables.

Exetech XS-3 este un alt exemplu de smartwatch, dar care insa nu se potriveste in aceeasi categorie cu cele enumerate mai sus. Ca si Neptune Pine, acest ceas inteligent nu vrea sa fie o extensie a telefonului, si mai degraba sa il inlocuiasca complet. Problema, din punctul nostru de vedere, este ca acest segment se afla abia la primii sai pasi si nu poate exista inovatie asupra unui lucru care inca nu este complet definit. Poate tocmai de aceea Exetech XS-3 iti da senzatia ca porti o caramida legata de incheietura. Display-ul se afla la aproape doi centimetri de baza ceasului. Imagineaza-ti cum e sa tragi camasa peste el. Sau mai rau, sa-l lasi pe afara.

Pe post de capac pe spate este insasi bateria, lucru care ridica intrebari precum: cat de rezistent e la transpiratie? Sau la ploaie?

Trecand la partile bune, XS-3 ruleaza Android 4.0, sustinut de un procesor MediaTek dual core, are 2GB spatiu de stocare, un slot de microSIM si unul pentru microSD. Bateria de 420mAh rezista aproximativ 18 ore, reducandu-si durata la 6-7 ore la o folosire intensa, iar ca GPS Tracker rezista 2-3 ore, conform testelor la care a fost supus pana acum.

Display-ul LCD este de 1.54 inchi, cu o rezolutie de 240×240, probabil suficient pentru a rula o parte din aplicatiile din Google Play.

Este disponibil doar pe negru deocamdata, varianta alba urmand sa apara foarte curand, cu un pret de 350 de Euro.

Zona IT

ZONA IT

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button