TECH

evoMAG: plata în rate, opţiune accesată de tot mai mulţi români de Black Friday

Bucureşti, 1 noiembrie 2016 – 8% dintre clienţii evoMAG aleg să plătească în rate produsele achiziţionate. Ponderea va creşte semnificativ până la finalul anului, ca urmare a demarării campaniilor de reduceri.

Procentul clienţilor care plătesc în rate pentru produsele cumpărate aproape s-a dublat în ultimul an şi ne aşteptăm să crească semnificativ în perioada următoare. Este o tendinţă pe care o simţim din plin şi pentru care ne-am pregătit, încheind parteneriate cu 10 instituţii financiare bancare şi nebancare”, spune Mihai Pătraşcu, CEO evoMAG.

Cea mai aglomerată perioadă de reduceri din an, care începe la evoMAG cu prima rundă de Black Friday, între 1 şi 4 noiembrie, constituie un alt argument pentru care tot mai mulţi români optează pentru plata în rate fără dobândă.

Valoarea medie a coşului de cumpărături pentru comenzile achitate în rate este între 800 şi 1.000 de lei, semnificativ mai mare faţă de valoarea medie a comenzilor înregistrate în mod obişnuit pe evoMAG.ro.

Cei care optează pentru achiziţia produselor în rate aleg să plătească, în medie, într-o perioadă obişnuită din an, în trei până la şase rate. De Black Friday şi în ultima perioadă din an, când, de regulă, românii fac cele mai multe achiziţii, nevoia acestora pentru plata în mai multe rate creşte. Astfel, şi opţiunile de plată sunt mai diverse. Spre exemplu, la evoMAG, produsele cumpărate pot fi plătite în această perioadă în 12 rate fără dobândă prin Banca Transilvania, în 15 rate prin Bonus Card de la Garanti Bank, în 12 rate fără dobândă prin cardul all inclusive de la BRD Finance şi în 12 rate prin cardul de credit de la ING. De asemenea, cei interesaţi pot accesa un credit online de la Credius, care nu necesită adeverinţă de venit şi care aduce o reducere suplimentară de 5% la produsele achiziţionate.

Prin prima rundă de Black Friday vrem să testăm apetitul românilor pentru reduceri semnificative şi este, în acelaşi timp, un test pe care îl facem să ne punem la punct pentru runda finală de Black Friday din 18 – 20 noiembrie”, precizează Mihai Pătraşcu.

Reducerile disponibilie până pe 4 noiembrie vizează peste 6.500 de unităţi, din aproape toate categoriile de produse existente pe evoMAG.ro. Cele mai multe dintre produsele aflate acum la promoţie nu vor fi inlcuse în oferta de Black Friday din perioada 18 – 20 noiembrie.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

6 comentarii

  1. Plata in rate este o proasta idee ba baieti deoarece mai mult pierzi bani decat sa castigi, pentru ca dai inapoi de 3 ori pretul platit pentru un produs asa ca nu se merita in rate, mai bine cu banul jos deoarece este mai ok, decat cu rate, eu va zic deoarece eu am patit asa ca nu mai cumparati in rate, fara rate deoarece este mai bine cu banul jos sau cash cum se zice, dar nu cu rate, cel putin eu nu mai cumpar in rate in vecii vecilor amin, imi este invatatura de minte sa nu mai cumpar in rate.

  2. Reducerile evomag din perioada 1-4 noiembrie sunt penibile… spre exemplu procesor i5 6400, skylake „redus” la 850 lei, se regaseste si in oferta emag cu un pret intreg de 810 lei. Ca deobicei reducerile afisate sunt practic inexistente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button