Telefoane

Evolio M5, un nou telefon de buget, cu servicii interesante! [VIDEO included]

Evolio M5 este un nou terminal de buget adus pe piata din Romania de catre compania Evolio. Acest terminal vine si cu o noutate pe piata in materie de servicii: daca dintr-un anumit motiv ati spart ecranul, beneficiati de o singura inlocuire gratuita a acestuia; totusi nu incercati sa il spargeti intentionat.

Evolio M5 beneficieaza de un ecran de 5 inch de tip IPS, care are o rezolutie de 854 x 480 pixeli, dar, desi rezolutia nu este prea mare acesta „se vede” mai bine decat ne asteptam, iar unghiurile de vizualizare si luminozitatea sunt bune. Procesorul este un MediaTek MK6584, cu patru nuclee tactate la 1.3GHz. Desi este un procesor de buget, acesta se misca fluent in orice aplicatie, chiar daca sunt mai multe deschise, iar memoria RAM are o capacitate de 1GB, asadar suficienta pentru aproape orice aplicatie sau joc.

Pentru stocare beneficiati de 8GB, cu posibilitatea de a folosi un card de memorie pentru a o extinde. Sistemul de operare este Android 4.4.2 cu posibilitatea in viitor de upgrade la Andorid 5 prin metoda OTA (Over the Air). Cu siguranta Evolio M5 va avea performante crescute odata cu aparitia acestei actualizari. Interfata telefonului este cea a unui Android Stock, si se misca foarte fluent, bloatwareul fiind aproape inexistent, telefonul venind cu o singura aplicatie preinstalata, in afara de cele cu care vine sistemul de operare Stock. Aplicatia oricum este mica, asadar poate fi ignorata.

Pe spate regasim o camera de 8MP, asistata de un blitz LED, iar in partea de sus regasim mufa USB pentru incarcare si transfer de date. Langa aceasta se afla mufa jack pentru casti. In lateral dreapta avem butoanele pentru volum si power. Capacul bateriei poate fi scos, la fel si bateria, iar sub capac se afla cele doua sloturi SIM si slotul pentru cardul de memorie.

Bateria are o capaciatete de 2000mAh, si este suficienta pentru mai mult de o zi de utilizare. In partea frontala regasim difuzorul, camera de 2MP si senzorul de proximitate. Softul camerei este destul de avansat, cu foarte multe setari, printre care si posibilitatea de utilizare „pe manual”. Telefonul se comporta foarte bine, iar in Antutu a obtinut 20132 de puncte. In Quadrant am avut 7252 puncte. Pretul pentru Evolio M5 este de 449RON, adica fix 100 de euro.

Articole asemanatoare

Back to top button