ȘtiriAutoTech&IT

Evolio lansează Komi, o mașină electrica cu autonomie de până la 400km ce concurează cu Dacia Spring

Comunicat de presă

Liviu Nistoran, Director General al Evolio, a anunțat astăzi lansarea în România a mașinii electrice Komi, o mașină electrică compactă, cu un design modern, un interior elegant și cele mai performante dotări pe care le are o mașină din această clasă.

Komi dispune de un motor electric cu putere de 32 KW și o baterie Li-lon care conferă o autonomie WLTP de 322 Km în ciclu combinat și până la 400 Km în ciclu urban. Mașina dispune de ABS, ESP, EPB, Hill assist, e-call, monitorizare presiune, cockpit digital, geamuri electrice, aer condiționat și altele. Komi se remarcă prin echipare de top și în ceea ce privește confortul și siguranța. Astfel, Komi are suspensie independentă McPherson multilink, roți de 15″, frâne disc față-spate cu discuri ventilate față, airbag-uri sistem isofix, etc.

Din punct de Vedere al confortului, noul model se remarcă față de concurenții direcți prin: scaune de piele, aer condiționat tip climă, keyless entry, keyless go, dashboard digital de 8,5″, lumini ambientale, oglinzi încălzite, iar lista poate continua. Mașina electrică este produsă în China de fabricantul Jiayauan care se poziționează concurent direct al firmei Wuling, producătorul mașinii Hongguang mini, cea mai bine vândută mașină electrică din China.

Mașină vine în două variante: Komi Standard și Komi Plus. Varianta Standard cu o autonomie în ciclu urban de 160-200 km și în ciclu combinat 160 Km, iar varianta Komi Plus are autonomie în ciclu urban de 325-400 km respectiv 320 de Km în ciclu combinat. Prețurile prin Programul Rabla Plus încep de la 8900 Euro (TVA inclus) pentru varianta cu autonomie standard și ajung la 12 990 euro (TVA inclus) pentru varianta cu autonomie de 320- 400 km. Noul model se poate comanda începând de astăzi , 6 septembrie 2023 cu termen de livrare de maxim 6 luni.
Mai multe detalii găsești pe www.evolio.ro.

Tudor Dan

Când nu scriu articole pentru Zona IT, mă veți găsi (dez)asamblând PC-uri, completându-mi colecția de aeromodele sau jucând jocuri de calculator de care n-a auzit nimeni. Sunt de profesie inginer, am o carte publicată și multă răbdare în a explica pe înțelesul oricui cum să folosească tehnologia. Primul meu PC a fost un Pentium 2 - da, sunt ATÂT de bătrân. La Zona scriu în special articole de opinie și analiză, recenzii, dar și știri care îmi captează atenția.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button