Tech&ITPCTECH

EVGA lansează o RTX 3090 Ti care vine la pachet cu o sursă de 1600W

Știi că ai o placă video a naibii de puternică în momentul în care producătorul third-party care ți-a vândut-o, a pus la pachet și-o sursă de 1600W. Este și cazul lui EVGA GeForce RTX 3090 Ti Kingpin Hybrid, o distribuție a flagship-ului de la NVIDIA care folosește o răcire AIO de 360mm și vine însoțită de o sursă EVGA Supernova 1600W care să suporte consumul plăcii, dar și un sistem foarte puternic construit în jurul acesteia.

Când vine vorba despre RTX 3090 Ti, distribuția Kingpin Hybrid de la EVGA este cam cea mai tare chestie pe care o poți cumpăra. Această versiune a plăcii vine cu un PCB cu 14 straturi, 24 de faze de alimentare și doi conectori de 16 pini. Ăștia din urmă asigură 600W bucata, pe lângă cei 75W furnizați de slotul PCI-Express. Asta înseamnă că cel puțin matematic, placa ar putea consuma 1275W. Vine cu un Boost Clock de 1950MHz și are 24GB de memorie GDDR6X la 21Gbps.

Lista de caracteristici extra include un ecran OLED cu rezoluția 176×48, trei BIOS-uri și un sistem care previne îndoirea plăcii video. Ecranul OLED este atașat direct de placă și poate fi utilizat pentru a afișa diverse GIF-uri sau informații în timp real despre placa video. Desigur, toate astea sunt caracteristici care vor induce un gamer casual în eroare, întrucât placa nu este gândită chiar pentru oricine. Publicul țintă pe care RTX 3090 Ti Kingpin Hybrid vrea să-l atingă este acela format din pasionații de overclock, care nu au o problema să plătească 2.500$ pe o astfel de placă.

Bine, nu este de parcă cei de la EVGA nu știu asta. O placă precum aceasta este creată mai mult pentru a-și încorda mușchii de ingineri și pentru a stabili câteva recorduri mondiale. Și faptul că vine destul de aproape de lansarea următoarei generații de plăci video de la NVIDIA, înseamnă că producătorul a pierdut ceva timp pe dezvoltarea acestui model și a băgat în el tot ce-avea mai bun. Iar la cei 2.500 de dolari pe care îi cere pe placă, aruncă și-o sursă de 1600W acolo, deci e o ofertă decentă.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button