Tech&ITTECH

Windows, metaverse, Xbox, cloud și alte nebunii – Ce vom vedea la Microsoft Build săptămâna viitoare?

Microsoft Build revine cu o nouă ediție destinată dezvoltatorilor, studenților, inginerilor și liderilor în industria IT. Evenimentul va avea loc integral online, în perioada 24-26 mai și promite multe anunțuri interesante pe diverse domenii. Acum că Microsoft capătă din ce în ce mai mult teren prin intermediul achizițiilor și al tehnologiilor implementate, prezentările din cadrul evenimentului se vor axa pe consolidarea acestora și pe modul în care Microsoft vrea să inoveze industria.

Prima zi din cadrul Microsoft Build va găzdui un keynote special, susținut de CEO-ul Satya Nadella. Acesta va discuta despre cum compania poate crea oportunități noi pentru tot mai mulți dezvoltatori care își doresc să integreze servicii și aplicații pe tot mai multe platforme. Este o zi importantă și tocmai de aceea îi vom face și noi un restreaming pe pagina noastră de Facebook. În ceea ce privește noutățile, ediția 2022 are mari șanse să vină cu lucruri interesante. Deci, dacă ne luăm după Build-ul de anul trecut, atunci când dezvoltatorul a venit cu primul tease al lui Windows 11, evenimentul de săptămâna viitoare ar putea aduce vești importante. Personal, mă aștept ca dezvoltatorul să treacă în revistă și niște detalii despre ecosistemul Xbox și strategiile pe partea de gaming, dar este important să punem în valoare și elementele-cheie care constituie baza evenimentului.

Ce am mai putea vedea la Microsoft Build 2022?

Microsoft Build 2022 se concentrează pe partea de aplicații și consolidarea platformei cloud Azure, de care se folosesc în prezent de peste 95% dintre cele mai mari companii de la nivel global. Keynote-urile îi vor invita pe participanți să descopere inovațiile tehnologice care contribuie la programarea, testarea și implementarea diferitelor medii cloud, prin mijloace sigure, rapide și flexibile. Asta reprezintă o colaborare în masă și o adiție importantă în segmentul de aplicații și platforme oferite de către Microsoft.

Micul teaser de pe pagina oficială a evenimentului oferă și alte indicii referitoare la Build 2022. Ne putem aștepta atât la vești despre puterea lui Azure, cât și la anunțuri și mențiuni legate de tot ceea ce înseamnă ecosistemul Microsoft, inclusiv jocuri. De exemplu, sunt șanse să aflăm mai multe despre Mesh, echivalentul metaversului și o unealtă specială menită să aducă instrumentele de pe Teams în spațiul realității virtuale. Iar dacă vă mai amintiți de HoloLens, atunci știți că mă refer la viitoarele întâlniri și conferințe virtuale, care să crească imersiunea și eficiența afacerilor și apelurilor efectuate în mediul online. Ba chiar vei avea și un soi de avatar personalizat pe care-l vei putea folosi atunci când participi la conferințe în VR!

Tehnologia asta ar putea fi integrată și în suita Microsoft 365 într-o manieră similară lui Horizon Workrooms de la Meta. Deci, dacă ai vrea să colaborezi cu colegii în editarea virtuală a unui document, trebuie doar să vă puneți headseturile și să vă „logați” fiecare cu avatarul său.

Dezvoltatorii din România vor păși în lumina reflectoarelor

Pe segmentul local, și divizia autohtonă va avea un cuvânt în cadrul evenimentului. Radu Vunvulea ocupă poziția de Microsoft Regional Director și va discuta pe 25 mai, în intervalul 14:30-15:00, despre cum companiile românești dezvoltă aplicații sigure și eficiente prin intermediul platformei Azure. Participanții vor putea afla mai multe despre unelte precum Black Duck, SonarQube, HostedScan, AzSK și integrarea acestora cu Azure DevOps. Radu va discuta despre cum îți poți transforma afacerea într-o reușită mai engaging, mai responsive și mai eficientă în vreme ce acorzi o deosebită importanță tehnologiilor care consolidează securitatea programelor dezvoltate.

Cei care doresc să urmărească livestream-ul Microsoft Build 2022 o pot face odată ce s-au înregistrat cu succes pe pagina evenimentului, adică aici. Te poți loga cu ușurință prin intermediul unui cont de muncă sau de student/elev sau de angajat sau direct prin Microsoft sau via LinkedIn/GitHub. Nu ai niciun cont de acest fel? Nicio problemă, te vei putea înregistra și cu o adresă nouă, iar odată ce autentificarea va fi efectuată cu succes, vei fi eligibil să urmărești întregul eveniment săptămâna viitoare! În plus, toate sesiunile de prezentare din cadrul evenimentului vor fi disponibile și pe site-ul dedicat (https://mybuild.microsoft.com/en-US/home) pentru a nu rata niciunul dintre anunțuri.

Microsoft Build 2022

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button