Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

EVE Online exploreaza genomul uman

/
/
/

CCP anunta ca EVE Online va primi o noua functie foarte interesanta in aceasta iarna, care va permite jucatorilor sa salveze rasa umana.

Ca urmare a unui parteneriat dintre CCP si compania Massively Multi-Player Online Science, va fi adaugat un mini-game in EVE Online, unul care nu este legat de spatiu sau de omorat „sobolani” pentru ISK. In schimb, jucatorii de EVE vor avea o alta misiune, cea de a descoperi secretele structurii celulare umane.

Acest mini-game va permite jucatorilor sa studieze in detaliu un atlas sub-celular de proteine si sa identifice diversele structuri. Intelegerea mai buna a structurilor de proteine va fi de folos pentru stiinta medicala.  Cei care vor cataloga asa cum trebuie proteinele pot primi o varietate de recompense in joc, precum ISK sau puncte de loialitate. De asemenea, vor ajuta stiinta sa dezlege secretele vietii.

Infrastructura asociata acestui mini-game nu se limiteaza doar la studiul celulelor. Mai tarziu ar putea fi aplicata si la studierea stelelor, ceva ce nu ar fi o idee rea, avand in vedere ca exista deja servicii stiitifice care se bazeaza pe cotributia in masa a publicului pentru a identifica si cataloga descoperiri astronomice.

Unul din lucrurile pe care putini oameni il iau in considerare cand vine vorba de stiinta este ca avem in acest moment munti intregi de date prin care nu poate trece un singur om sau o echipa de oameni pana cand vor iesi la pensie. Este nevoie de un efort din partea unui numar masiv de oameni, cum ar fi populatia de cateva sute de mii de jucatori pe care o are un MMO ca EVE Online. Desi, poate populatia lui World of Warcraft ar fi fost o tinta mai buna.

De asemenea, nu ar fi prima data cand gamerii sunt folositi pentru analiza datelor medicale. Programul Foldit, care a adauga o componenta de puzzle datelor stiintifice, a fost folosit la identificarea unei enzime importante din virusul HIV cu patru ani in urma.

[EVENews24]

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar