PC

Europa vrea procesoare mai eficiente

Uniunea Europeană pare să se fi uitat la factura de curent și a decis că poate ar fi mai bine să se concentreze pe tehnologie de calcul mai economică.

Comisia Europeană a stabilit că o parte din fondurile programului de investiții în cercetare Horizon 2020 vor fi folosite pentru găsirea unui mod de-a face procesoare mai eficiente.

Inițiativa Low Energy Computing promite să ofere recompense monetare sesizabile pentru oricine se angajează să dezvolte un procesor capabil să execute aceleași sarcini efectuate acum pe segmentul HPC și în servere. Și nu este vorba doar de teorii sau de proiecte pe hârtie. Până la finalul acestui program de investiții participanții vor trebui să aibă un prototip funcțional.

Nu au fost stabilită limitări asupra tehnologiei, așa că dacă cineva crede că poate să creeze un procesor cuantic, nu are decât. Deși îmi imaginez că un procesor bazat pe hamsteri alergând pe o roată nu va fi acceptat, din moment ce un nivel de performanță similar cu tehnologia actuală ar trebui păstrat.

Realizarea de procesoare mai eficiente este o prioritate pentru Uniunea Europeană, deoarece extinderea fermelor de servere va deveni peste câțiva ani dificilă din cauza costurilor asociate generării energiei electrice. Nu este vorba doar de costul importului de combustibil, fiind luat în calcul și impactul generării curentului asupra mediului înconjurător. Această problema va continua să persiste foarte mulți ani, până când sursele de energie ecologice vor fi suficient de mature și de comune încât să fie implementate la scară largă pe întregul continent.

[Bit-Tech]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close