MORE

Europa va avea propria Gigafactory de baterii

Prețul bateriilor de tipul litiu-ion ar putea scădea simțitor în următorii ani, fiindcă Europa va primi propria sa uzină masivă de producție, similară cu Gigafactory 1 înființată de Tesla.

Această nouă fabrică este conceptul a câtorva foști angajați ai Tesla, precum fostul vice-președinte al managementului lanțului de aprovizionare. Fabrica are ca obiectiv scăderea costului bateriilor sub 100 de dolari per kilowatt-oră, în acest moment fiind situat pe undeva pe la 170 dolari/kwh.

Acest Gigafactory european este construit cu ajutorul unor investitori din Suedia, fabrica urmând să fie amplasată fie în Suedia, fie în Finlanda. Sigur, nu sunt tocmai cele mai pitorești locații cu putință pe timpul iernii, dar prin Finlanda soarele poate sta pe cer până și 18 ore, așa că pe parcursul anului ar fi cam același randament.

Fabrica va avea parte de o investiție de 4 miliarde de dolari, iar construirea sa va dura câțiva ani, așa că n-ar trebui să vă așteptați să vedeți o scădere a prețului bateriilor chiar în viitorul apropiat.

[Electrek]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button