MORE

Europa investește aproape 2 miliarde de dolari în microelectronice

Cea mai mare parte a componentelor microelectronice pe care le aveți în PC-urile, telefoane și cam orice alt dispozitiv sunt produse în câteva locuri din lume. În mare parte China, Taiwan și Coreea de Sud. Ceea ce te face să te întrebi, dar de ce nu avem și noi așa ceva prin Europa? Eh, avem, dar nu tocmai la scară largă.

Uniunea Europeană speră să repare această problemă printr-un nou proiect de investiție menit să stimuleze dezvoltarea acestui sector de industrie, cu un accent pe dispozitive conectate la internet. Suma de 1.75 miliarde de euro( sau 2 miliarde de dolari) va fi folosită pentru a sprijini companii din Franța, Germania, Italia și chiar Marea Britanie, ideea fiind cea de a le da un spor inițial ce va atrage apoi alte investiții private.

Printre beneficiarii acestui proiect se numără companii precum GlobalFoundries, care are o uzină în Germania. Deși, GlobalFoundries a cam renunțat recent la dezvoltarea de tehnologii noi de producție, rămânând la 14nm și la 22FDX. Proiectul prevede ca până în anul 2024 să fie adăugate la această sumă alte 6 miliarde de euro în investiții din sectorul privat, ceva ce ar putea oferi Europei o șansă să aibă o producție proprie de microelectronice stabilă, în cazul apar noi dispute de comerț cu China și pe meleagurile noastre.

Nu vom vedea prea curând rezultatele acestei investiții, dar nu ar strica dacă producția tehnologică locală ar evolua puțin. Poate așa s-ar rezolva probleme legate de producție insuficientă în Coreea de Sud, sau să compenseze pentru potențiale probleme, precum cele suferite la liniile de producție de HDD-uri din Thailanda.

[Reuters]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button