MORE

Europa ar putea primi roaming de continut

Saptamana viitoare, Uniunea Europeana va avea de luat o decizie foarte importanta, cea de a permite utilizatorilor de servicii care au continut blocat per regiune sa acceseze acel continut indiferent unde ar fi.

In ziua de 26 mai se va decide daca va fi aprobata sau nu o propunere de lege care va permite accesul la continutul unui serviciu indiferent de unde este folosit. Legea este menita sa permita celor care au conturi la servicii precum Netflix sa poata vedea filmele si serialele la care ar avea acces in mod normal chiar si atunci cand sunt plecati temporar in alta tara. Intentia este cea de-a pastra intact serviciul in starea sa actuala indiferent de locatia din care il acceseaza proprietarul contului, ca atunci cand este plecat in vacanta sa nu fie nevoit sa foloseasca un VPN pentru continutul pe care l-a platit si pe care il putea folosi in mod direct de acasa.

Desigur, implementarea unei astfel de legi va reprezenta o provocare pentru serviciile cu pricina din doua motive. Mai intai vor trebui sa nu mai blocheze continut pe baza locatiei si sa gaseasca alte moduri de a-l restrictiona. Poate pe baza locului in care a fost facut contul, desi aceasta metoda ar putea usor de abuzat. Apoi, acele servicii vor trebui sa convinga proprietarii continutului sa ii lase sa faca acele filme si seriale disponibile in alte regiuni, ceva ce probabil nu vor permite sau pentru care vor cere foarte multi bani. La urma urmei, vorbim de companii care au incercat sa declare pana si videoul ilegal si CD-Writer-ul si internetul in general.

In cazul in care legea este aprobata, serviciile au pana in 2017 sa implementeze masurile necesare.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button