Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Europa a făcut un pas important în lupta contra schimbărilor climatice

Grija față de mediul înconjurător a ajuns un subiect foarte discutat în ultimii ani, iar statele din Europa au fost mereu interesate de energia regenerabilă. Anul 2020 a însemnat prima mare victorie în această direcție, astfel 38% din energia folosită de țările europene a fost obținută prin metode alternative. Asta este cu fix un procent mai mult decât energia obținută prin metoda convențională de ardere de combustibil, iar până la 100% avem și energia nucleară.

Pe lângă continentul în sine, câteva țări din Europa au reușit să atingă acest scop în mod individual. Vorbim despre Germania, Spania și Regatul Unit al Marii Britanii (care nu mai este acum în UE) care au obținut mai bine de o treime din energia consumată prin metode eco-friendly. Principalele surse alternative au fost vântul și puterea soarelui, în timp ce producția de hidroenergie a stagnat.

Uniunea Europeană și-a setat un obiectiv prin care vrea să înjumătățească emisiile de dioxid de carbon până în 2030, urmând să le elimine definitiv din Europa până în anul 2050. Această misiune se potrivește la fix cu estimările făcute de cercetători din cadrul Națiunilor Unite, când a venit vorba despre ce măsuri trebuiesc luate pentru a opri schimbarea climatică.

Hai că parcă 2021 începe într-un ton ceva mai optimist decât anul trecut, iar estimările pentru viitor nu arată rău. În 2015, fiecare killowatt-oră obținut genera circa 317 grame de dioxid de carbon. Anul trecut, aceeași capacitate de energie genera cu 29% mai puțin CO2, adică 226 grame. Până una-alta, abia aștept momentul în care o să-mi pun panoul solar la geam ca să-mi alimentez PC-ul. Asta desigur, când placa video nu mi-o trage 350W în jocuri.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button