PC

Etiopia oprește internetul din cauza examenelor

Dacă vi se pare că examenul de bacalaureat de la noi este dificil, priviți partea bună, nu trăiți în Etiopia, fiindcă n-ați mai avea nici măcar acces la internet.

Pentru a împiedica trișarea la examenele de la liceu, autoritățile au decis să întrerupă accesul la internet pentru întreaga populație. Aproape 100 de milioane de oameni au stat fără internet pentru câteva zile, pentru ca nu cumva subiectele de la examene să fie publicate, permițând elevilor să își trișeze. Din motivație făcea parte și incidentul de anul trecut, când subiectele chiar au fost publicate pe internet, ducând la amânarea examenului. O altă explicație a mai fost și că astfel elevii vor fi liberi să se concentreze asupra examenului, și nu vor mai simți presiunea psihologică exercitată de internet.

Măsura poate că vi se pare extremă… și este, fără îndoială este, provocând probleme foarte mari pentru oricine depindea de internet în ultimele zile, dar nu este nici prima dată când autoritățile fac asta. Dar cel puțin de această dată a fost pentru a securiza un examen (din câte știm), nu pentru a împiedica proteste.

Cu puțin noroc, autoritățile de pe meleagurile noastre nu vor veni cu idei similare prea curând.

Mult noroc celor care dau în această perioadă examenul de bacalaureat.

[Reuters]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button