MORE

Ethereum depășește pentru prima oară pragul de 400 dolari

Bitcoin-ul nu este singura cryptomonedă care are parte de o creștere sănătoasă a prețului în aceste zile: Ethereum a sărit brusc de 400 de dolari, atingând o valoare record.

După mai multe luni în care prețul a fluctuat în jurul valorii de aproximativ 320 dolari, cea de a doua cea mai mare cryptomonedă (funcție de cota de piață) a reușit să depășească pragul de 400 dolari pentru a stabili un preț record de 414 dolari, potrivit datelor de la EthereumPrice.

Altfel spus, acest lucru reprezintă o creștere a prețului cu puțin peste 13% în doar 24 de ore. Consultați acest grafic pentru mai multe detalii:

În afară de noul său preț tot mai mare, această cryptomonedă se mândrește cu o cotă de piață de aproape 40 miliarde de dolari, încadrându-se pe locul doi la această categorie, întrecută doar de Bitcoin, care are o cotă de piață de 137 de miliarde de dolari.

În timp ce prețul Bitcoin este de aproximativ 20 de ori mai mare decât Ethereum, un capitol la care Ethereum are un avantaj masiv este în eficiența blockchain-ului său. Ethereum procesează în prezent aproximativ de două ori mai multe tranzacții ca Bitcoin în fiecare zi; și face acest lucru la costuri semnificativ mai mici, între cinci și șase ori mai mici, ca să fim mai preciși.

Ceea ce este deosebit de interesant în ceea ce privește majorarea prețului lui Ethereum este că se întâmplă la doar două săptămâni după ce o vulnerabilitate critică în portofelul companiei Parity a lăsat sute de utilizatori fără acces la contul lor în Ethereum. Conform estimărilor, suma totală a fondurilor înghețate se situează între 150 și 300 milioane dolari în valoare de Ethereum.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button