PC&Consoles

Este Bioware pe moarte?

Lumea tot prevestește moartea studioului Bioware încă din momentul în care a fost cumpărat de Electronic Arts. Nu doar pentru că unora le place să cobească, dar și pentru că Electronic Arts asta face, închizând și studioul Pandemic, pe care l-a cumpărat în aceeași zi cu Bioware.

În ultima vreme, câteva lucruri s-au întâmplat la studiou care au cam pus oamenii pe gânduri. Oameni cheie au început să plece, chiar și înainte ca proiectele la care lucrează să fie lansate. Jocuri au fost anulate la doar câteva luni după ce au fost anunțate. În afară de Andromeda, nu a mai fost anunțat nici un proiect la care lucrează studioul, iar acum, cireașa de pe tort, toate forumurile asociate studioului Bioware vor fi închise.

Cu excepția lui The Old Republic, toate forumurile cu jocurile făcute Bioware vor trece în modul Read Only în ziua de 26 august, urmând să fie scoase din funcțiune cu totul pe 25 octombrie. Așa că dacă vreți să mai purtați discuții cu cei din comunitățile Mass Effect, Dragon Age, Neverwinter Nights, Baldur’s Gate, Jade Empire, Knights of the Old Republic și oricare alt titlu făcut de Bioware în afară de MMO-ul său, atunci ar trebui să vă grăbiți, mai aveți doar câteva zile la dispoziție.

Motivul pentru această decizie bizară? Aparent, Social Media este acum metoda de la care se așteaptă studioul/Electronic Arts să clădească o comunitate în jurul acestor jocuri. La urma urmei, a mers atât de bine pentru noul joc Tribes, la câteva luni înainte de a fi complet abandonat pentru câțiva ani. Dacă vreți un loc în care să discutați despre jocurile de mai sus în viitor, va trebui să vă orientați către Tumblr, Reddit, Facebook, Twitter, Myspace, Pinterest, Friendster, Hi5 și probabil mIRC.

Să fie acesta unul din semnele apocalipsei? La urma urmei, cum ai putea distruge mai bine un studiou, decât începând cu ștergerea istoriei sale.

[VG24/7]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button