Știri ITTECHTelefoane

Essential nu mai există

Măcar ne-a lăsat bretonul

Cu ceva timp în urmă, Andy Ruben, unul din co-creatorii sistemului de operare Android, a creat o companie la care a vrut să facă propriul său telefon mobil. Acea companie se numea Essential, iar telefonul avea același nume.

Cu trei ani în urmă am avut parte de Essential PH-1, un telefon ce n-a prea întors capete, dar toată lumea i-a copiat scobitura din ecran în care este depozitată camera, Apple alegând să o lărgească. Compania lui Ruben avea planuri pentru diverse alte telefoane, inclusiv un telefon foarte îngust numit Gem ce părea promițător dar n-a ajuns nicăieri. Cam tot acolo se află și compania în acest moment, nicăieri.

Essential încetează în mod oficial operațiunile. Telefonul Gem și imposibilitatea de a găsi un mod de a-l putea scoate pe piață este motivul pentru care compania a fost închisă. Așa că telefonul ce se află deja pe piață nu va mai primi nici un fel de update oficial. Din fericire, Essential a lansat pe GitHub câteva unelte ce ar trebui să fie utile celor care vor să țină în viață telefonul.

Priviți totuși partea bună. Dacă mai există stoc existent pe undeva, probabil prețul său va scădea, ceea ce n-ar fi rău, era un telefon bunicel. Ceva similar s-a întâmplat Amazon Fire Phone. Sigur, era plin de reclame, dar la sfârșitul zilelor sale costa vreo 400 de lei și avea un chipset bun cu o grămadă de memorie.

[XDA-Developers]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button