PC&Consoles

eSports ajung la Jocurile Olimpice

De ani de zile, publicul tot se intreba cand vor ajunge jocurile electronice la Jocurile Olimpice. Raspunsul a fost dezvaluit. Anul acesta!

Guvernul Marii Britanii anunta ca va organiza un eveniment care se va desfasura in Rio, alaturi de jocurile Olimpice. Numele acestei competitii este eGames si va permite mai multor echipe, „eTeams”, din toata lumea sa se intreaca pentru glorie si medalii.

Fiind practic un eveniment olimpic, nu va avea premii monetare, doar se vor acorda medalii castigatorilor si renumele care vine cu onoarea de-a invinge. In acest moment, doar Brazilia, Marea Britanie, SUA si Canada si-au anuntat participarea. Poate ca ar fi ajutat daca evenimentul era anuntat macar cu un an inainte de Jocurile Olimpice. Nu de alta, dar sa adaugi in buget pe ultima suta de metri transportul si cazarea pentru inca o echipa poate nu va fi la indemana tuturor comitetelor olimpice. Ar mai trebui gasiti si jucatori dornici sa participe.

La ce exact, nu va pot spune. Anuntul nu includea si jocurile care vor fi folosite la acest eveniment. Foarte probabil lucruri precum DotA 2 vor fi incluse, sau CS:GO, League of Legends, Street Fighter 5,  desi multi inca spera o revenire la clasici, precum Quake, Unreal Touranment, Atomic Bomberman si Progress Quest.

Dupa Rio, eGames se vor organiza la fiecare alta olimpiada, fie de iarna sau de vara, cu evenimente de calificare nationale fiind organizate in afara lor.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button