MORE

Esports a fost adaugat in dictionar!

Dupa ani de controverse, lunga batalie lingvistica s-a sfarsit: Esports a fost adaugat in dictionar. Cuvantul ce descrie turneele de jocuri video, mai ales intre gameri profesionisti, a fost adaugat in Dictionary.com la inceputul saptamanii acesteia.

Site-ul explica procesul prin care isi selecteaza cuvintele noi in baza articolelor aparute in publicatii de specialitate si in baza a ceea ce spun in mod direct userii, deci folosindu-se atat de sugestii directe cat si de informatii adunate in urma investigatiilor. Dar nu toti canditatii ajung pe lista cuvintelor admise.

„Ne bazam pe cautari in publicatiile traditionale si tehnologice. In momentul de fata ne folosim de un „corpus” de peste 19 miliarde de cuvinte,” au scris reprezentantii site-ului. „Corpus-ul contine o colectie masiva de surse, pornind de la literatura si trecand prin articole de stiri, televiziune si transcripturi de interviuri, pentru a putea pune in balanta necesitatea si folosirea cuvantului in limba noastra.”

Alti termeni legati de jocuri ce pornesc „la parada” sunt „permadeath” (moartea permanenta a unui personaj infrant, dupa care jucatorul nu mai poate continua cu acel personaj) si „completionist” (un jucator ce incearca sa termine fiecare challange si sa obtina fiecare achievement sau trofeu dintr-un joc video). Dar in mod evident „esports” este aditia importanta din acest moment. Ne pare rau hyphenators, dar jocul s-a incheiat pentru voi (acest cuvant nu a intrat inca in dictionar, dar am sperante mari pentru anul ce urmeaza).

Articole asemanatoare

Back to top button