GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

ESL Gaming și FACEIT au fost cumpărate de o companie din Arabia Saudită

Jocurile video au început să capete popularitate destul de mare în Orientul Mijlociu; atât de mult încât un holding din Arabia Saudită a cumpărat ESL Gaming, unul dintre cei mai mari organizatori de evenimente esports din lume. Lista de cumpărături nu se oprește însă aici, întrucât achiziția include și platforma de turnee FACEIT. Prețul pentru cele două companii se ridică la 1.5 miliarde de dolari, iar în urmă achiziției, acestea se vor uni sub forma ESL FACEIT Group.

Odată ce toate formalitățile vor fi încheiate, șefii celor două companii vor împărți conducerea noului grup. Obiectivul acestora este de a duce disciplina esports la un alt nivel și să faciliteze trecerea de la competiții casual la evenimente în arenă pe o singură platformă. Una dintre țintele principale ale ESL FACEIT Group este America de Nord.

Noul grup are și un joc în care vrea să investească: Counter-Strike. În acest fel, ESL FACEIT Group va promova mai mult acest joc în Statele Unite ale Americii și Canda prin intermediul a mai multe turnee cu premii mai atractive, în speranța că vor motiva mai mulți jucători să formeze echipe profesioniste. Acestea sunt însă câteva etape mai mici care vor conduce, într-un final, la obiectivul cel mare al companiei. Aceasta își dorește să devină „un eco-sistem global pentru Counter-Strike: Global Offensive cu circuite competitive accesibile și cu o conexiune puternică între ele„.

Istoria Counter-Strike

Cine stă în spatele achiziției ESL și FACEIT?

Compania care stă la baza achiziției se numește Savvy Gaming Group. Aceasta a fost creată în 2021 și are ca scop dezvoltarea pe termen lung a jocurilor și a industriei esports din toată lumea. Este deținută de Fondul Public de Investiții al Arabiei Saudite și este condusă de Brian Ward, unul dintre directorii Activision care au fost în spatele uniunii cu Blizzard din 2008. În trecut, acesta a ocupat poziția de Business Director în cadrul Microsoft și EA.

Nu se știe ce impact va avea această achiziție și cum va afecta industria esports. Următorul mare eveniment organizat de ESL este turneul de Counter-Strike: Global Offensive cu premii în valoare de un milion de dolari care va avea loc în cadrul IEM Katowice 2022 pe data de 25 Februarie 2022.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button