Tech&ITRSS PaginaDeMedia

O eroare iOS îți dezactivează permanent funcția Wi-Fi de pe iPhone

Noile versiuni ale sistemului de operare de la Apple nu duc lipsă de probleme. Un bug descoperit recent afectează conectivitatea wireless a iPhone-urilor. Eroarea iOS survine în momentul în care utilizatorii încearcă să se conecteze la o rețea cu un anumit nume. Această denumire a rețelei este cea care afectează dispozitivele iOS. Odată conectat, dispozitivul își va dezactiva permanent funcția Wi-Fi, iar câțiva utilizatori nu au mai reușit să revină la setările inițiale.

Descoperirea îi apariține specialistului în securitate Carl Schou, care a postat pe Twitter cele întâmplate. Se pare că dacă încerci să te conectezi la rețeaua cu numele “%p%s%s%s%s%n”, conectivitatea wireless a iPhone-ului va fi afectată permanent. În plus, bug-ul afectează și alte dispozitive iOS, precum iPad-uri, dar și servicii precum AirDrop.

Din păcate, simpla restartare a telefonului nu este suficientă pentru a rezolva problema, și nici schimbarea SSID-ului de pe hotstop nu este soluția salvatoare. Eroarea a fost confirmată de mulți alți utilizatori, care au încercat să se conecteze la rețeaua respectivă, așa cum a făcut și Carl Schou.

Cum poate fi rezolvată această problemă pe iOS?

Există și o parte bună. Eroarea nu pare să aducă daune permanente hardware-ului Apple. Trebuie să resetezi toate setările de rețea. Potrivit unor utilizatori, este necesar să navighezi în Settings > General > Reset > Reset Network Settings. Acest lucru va reseta toate rețelele Wi-Fi salvate în memoria dispozitivului, implicit bug-ul.

O postare de la AppleInsider ne spune și posibila cauză a acestei anomalii. Este vorba despre o problemă care determină dispozitivele iOS să interpreteze semnele „%” din nume ca pe un anumit set de instrucțiuni. O astfel de procedură poate duce și la coruperea memoriei telefonului, afectând funcționalitatea Wi-Fi.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button