TECH

Epson LS100 Review – Un puternic proiector laser home cinema cu o imagine de vis!

Epson LS100 este cel mai nou proiector de tip ultra short throw de tip laser produs de aceasta companie. Proiectorul este creat pentru a fi utilizat in regim home entertaiment, adica sa urmariti filme. Lampa laser rezista pana la 20.000 de ore in modul full bright sau pana la 30.000 daca utilizati modul Quiet.

Din cauza blocului optic utilizat de catre proiectoarele de tip ultra short throw, acestea sunt limitate la o diagonala maxima care poate fi focalizata. Daca depasiti aceasta diagonala limita, nu mai puteti focaliza iar imaginea devine neclara. Epson LS100 poate oferi o imagine clara fara probleme de focalizare la o diagonala de 330cm (aproape 3 metri si jumatate), o imagine imensa care sa ne satisfaca nevoia de imersiune si senzatia ca ne aflam la cinema.

Lampa laser ofera 4000 de lumeni, o putere suficienta pentru ca imaginea la o diagonala asa de mare sa fie vizibila si in conditii in care spatiul este mai luminos. Rezolutia imaginii este de 1920×1200 pixeli, desi ne-am fi dorit poate una 4K.Proiectorul suporta intrari video pe cablu dar si pe wireless.  Cu un pret de 3000$  Epson Home Cinema LS100 ofera diagonale mari ale imaginii cu o calitate crescuta a culorilor, iar avantajele clare fata de un televizor sunt diagonala si unghiurile de vizualizare.

Proiectorul dispune de mai multe moduri de imagine. In modul Cinema luminozitatea este redusa la jumatate, dar imaginea arata foarte bine.  Daca doriti si mai multa lumina si contrast puteti utiliza modul Bright Cinema. Contrastul dinamic este de 2.500.000:1. Proiectorul dispune chiar si de Game Mode, care reduce semnificativ timpul de raspuns, dar care fixeaza luminozitatea la 3200 lumeni. Proiectorul duce lipsa de mod 3D, iar noi nu suntem deloc suparati din aceasta cauza, oricum 3D-ul este mort 🙂

Culorile ofertie de catre Epson LS100 sunt foarte bune, probabil si datorita faptului ca utilizeaza tehnologia 3LCD. Ventilatorul este silentios, dar daca totusi va deranjeaza puteti activa modul silent, care reduce putin puterea lampii, dar scade semnificativ si turatiile ventialtorului. Am dori sa vedem un asemenea proiector care integreaza si un TV tunner, astfel nu mai sunteti nevoiti sa stati si cu tv box si cu proiector pe aceeasi masa. Epson LS100 este cu siguranta un proiector pe care sa ti-l doresti de Craciun!

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button