TECHTech&IT

Nou la IFA 2019: cel mai mic videoproiector laser 3LCD din lume Epson

Epson EF-100, pentru prima data in Europa

Am vizitat standul Epson de la IFA pentru a testa cel mai mic videoproiector laser din lume, imprimantele EcoTank cu preturi imbatabile la cerneala si solutiile de proiectie pentru home cinema. Indiscutabil, vedeta a fost cel mai mic videoproiector laser 3LCD din lume, EF-100W/B, prezentat pentru prima data in Europa.

Epson EF-100
Epson EF-100

Primul proiector portabil laser Epson a fost conceput pentru a putea fi integrat în modul cel mai flexibil din punct de vedere estetic şi funcţional în spaţiile de acasă. Epson EF-100 este cel mai mic proiector laser de la Epson, având numai 23 cm lungime. Modelul EF-100W/B oferă tehnologia laser, cu luminozitate sporită, pentru culori vii, impecabile, într-o carcasă compactă şi uşoară, cu un design plin de stil, în alb sau negru.

Epson EF-100
Epson EF-100

Folosind o sursă de lumină laser şi poziţionând lateral fantele de aerisire şi sursa de alimentare, Epson EF-100 poate fi amplasat oriunde şi care poate proiecta în orice direcţie. Acest lucru le oferă utilizatorilor mai multe opţiuni în ceea ce priveşte alegerea suprafeţei de proiecţie, că optează pentru perete, tavan sau podea. De asemenea, modelul este ideal pentru proiecţii de dimensiuni mari, fiind capabil să redea imagini cu diagonala de până la 150 inci (380 cm). Chiar şi în condiţii de lumină naturală, sursa de lumină laser a videoproiectorului poate oferi imagini strălucitoare şi culori vibrante.

Sursa de lumină laser are o durată de viaţă îndelungată, de până la 20.000 de ore de funcţionare, şi oferă o soluţie pe termen lung, care nu necesită întreţinere. În plus, telecomanda simplifică navigarea prin interfaţa intuitivă.

Este simplu de accesat conţinutul de pe telefon, tabletă, DVD player, din consola de jocuri sau de pe laptop printr-un cablu HDMI. De asemenea, proiectorul poate reda cu uşurinţă conţinut online. În partea din spate pot fi conectate dispozitive precum Amazon Fire TV, Google Chromecast, Roku şi Apple TV.

Designul plug-and-play include şi opţiuni audio flexibile: difuzoare încorporate, conectivitate prin Bluetooth la amplificatoare audio sau un port pentru căşti. Există şi un mod audio care adaptează sunetul tipului de conţinut prezentat.

Evident, extrem de interesante sunt si solutiile de proiectie pentru home cinema. 

Tot la IFA 2019 Epson a prezentat intreaga gama EcoTank cu un design actualizat, special conceput să economisească spațiu. Rezervorul de cerneală nu mai este poziționat lateral, ci se află integrat în carcasă și este orientat frontal.

https://youtu.be/WkB0KJZEZoQ

Pe lângă reducerea spațiului ocupat, această modificare le permite utilizatorilor să verifice foarte simplu cantitatea de cerneală disponibilă. În plus, noile recipiente nu necesită presare manuală pentru a elibera tot conținutul în rezervor, astfel că realimentarea devine simplă și fără dificultăţi şi (datorită formelor unice ale picurătoarelor) se elimină riscul reîncărcării cu o culoare greșită.

Aceste multifuncționale sunt echipate cu câte un rezervor voluminos, care poate fi alimentat din recipiente de cerneală mari. Fiecare multifuncțional este însoțit la achiziție de un set de recipiente inclus care oferă suficientă cerneală pentru până la trei ani de utilizare. Rentabilitatea ridicată le oferă consumatorilor posibilitatea de a face economii de până la 90% la costurile pentru cerneală.

Cu modelele EcoTank, se poate imprima cu ușurință direct din telefoane mobile, tablete și laptopuri. Opțiunile Wi-Fi şi Wi-Fi Direct le permit utilizatorilor să trimită documente pentru a fi printate de pe dispozitive inteligente, folosind aplicația Epson iPrint3.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button