MORE

eProfesor descopera profesorii digitali ai anului

In 2013 Samsung a lansat programul Smart Classroom in cadrul caruia au fost utilate cu tablete, E-Board-uri şi Smart TV patru clase în licee din Bucureşti, Timişoara, Iaşi si Constanţa. Clase ale viitorului, create pentru a deveni huburi digitale – centre de competenţe digitale pentru profesori şi studenti.

 

Din acelasi program face parte si competitia eProfesor, care încurajează integrarea conținutului digital în modul de predare al profesorilor, pentru ca elevii să beneficieze de ore cât mai interactive și atractive. Concursul este dedicat profesorilor de gimnaziu si de liceu, iar lecțiile interactive ce intră în concurs vor fi cele aplicabile din programa școlară pentru clasele I – XII.

 

Între 16 și 30 mai, eProfesor va fi prezentată în școli din București, Iași și Constanța, urmând ca jurizarea să se desfășoare în perioada 15 iunie – 30 iunie.

 

Lecțiile introduse pe platforma www.smart-classroom.ro sunt analizate de un juriu prezidat de jurnalistul, scriitorul și omul de televiziune Alexandru Mironov. Din juriu fac parte conf. dr. Radu Gramatovici, decanul Facultății de Matematică și Informatică din cadrul Universității București, prof. dr. Florin Munteanu, președintele Centrului pentru Studii Complexe Emil Dragotă, profesor de istorie-geografie și blogger de tehnologie și prof. dr. Ioana Melnic, inspector școlar general adjunct.

 

Lecțiile interactive ce vor fi considerate câștigătoare folosesc resurse digitale, facilitează dialogul între profesor și elevi, pot fi folosite la școală, dar și acasă de către elevii care vor să își îmbogățească cunoștințele și pot spori creativitatea și implicarea elevilor la clasă.

 

Mai multe detalii despre desfășurarea concursului, despre juriu și premiile eProfesor, sunt disponibile pe www.smart-classroom.ro.

 

 

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button