GamingPC&ConsolesTech&IT

Epic Store va primi opțiunea de review, dar va fi opțională

O critică destul de validă adusă la adresa lui Epic Store este că se află deocamdată într-o stare foarte primitivă. Comparativ cu Steam, zici că este la un pas de a îți trimite jocurile prin porumbel. Dar este pe cale să devină ceva mai util.

Epic Games anunță că lucrează la un sistem ce va permite publicului să scrie recenzii la jocurile ce sunt vândute pe magazinul său. Această funcție va fi foarte utilă, în special din cauza trăsăturilor limitat spre inexistente prin care utilizatorii pot discuta despre jocuri direct prin aplicația asociată magazinului. Această opțiune, totuși, va fi opțională. Epic nu va obliga dezvoltatorii să o implementeze, lăsând totul la latitudinea fiecărui studiou să decidă dacă vrea sau nu să se folosească de review-uri create de utilizatori.

De ce ar fi opțională? Pentru că sistemul, deși pornește de la o idee foarte bună, cea de a permite celor care au cumpărat un joc să își exprime opinia despre el, este adesea preluat de indivizi cu intenții mai puțin decât nobile. Apoi mai vine și probleme generală pe care o au astfel de review-uri.

Abilitatea celor care cumpără un produs de a lăsa un comentariu, o recenzie chiar, un review dacă vreți, este una foarte utilă pentru determinarea calității unui produs. La urma urmei, cum ați ști dacă, spre exemplu, un monitor este bun sau nu dacă nu își poate exprima în mod public părerea despre el cineva care nu știe diferența dintre un port HDMI și cel VGA pe care n-a reușit să îl îngrămădească în monitor. Iar povestea se repetă și la jocuri. Pe de o parte, este util să ai impresie generală despre cât de bine merge un joc, cât de bine funcționează, cât de bine închegate sunt mecanicile sale. Pe de alta, nu e atât de util să încerci să îți dai seama de ce timp de o săptămână un joc a primit recenzii predominant negative pe Steam, fiindcă adesea va ține de ceva foarte trecător ce nici măcar nu are legătură cu jocul. Poate ceva ce a spus producătorul despre un subiect tabu, sau, mai rău, a supărat pe cineva cu foarte mulți followeri pe o rețea de socializare.

Epic abordează situația cu ceva mai multă reținere.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button