GamingPC&ConsolesTech&IT

Epic promite să remedieze problema sa cu Steam

În ultima săptămână și-au făcut apariția pe internet câteva semne că programul folosit de magazinul celor de la Epic Games ar colecta ceva informații de la utilizatori. Acestea sunt în mare parte aceleași pe care le vedeți la cam fiecare alt program de acest gen, cu o excepție.

Programul făcea o copie a fișierului de configurare folosit de Steam, numit localconfig.vdf. Asta a dus la o investigație a celor de la Valve în vederea modului în care Epic Games se folosește de fișierul cu pricina, dar până ca aceasta să dea vreun rezultat, însuși șeful studioului Epic a explicat despre ce era vorba.

Pe vremea când Fortnite a decolat, Tim Sweeney a vrut să existe un mod prin care utilizatorii să își poată importa lista de prieteni de pe Steam. Dar cum nu a vrut să o facă printr-un API asupra căruia nu avea nici un fel de control, a cerut angajaților săi să găsească o metodă rapidă prin care să facă asta. Așa că metoda găsită atunci era copierea fișierului, iar când utilizatorul cerea lista de prieteni, o variantă criptată a listei era trimisă către Fortnite. Totuși, copierea avea loc înainte de cererea utilizatorului.

Această problemă probabil va fi remediată în viitorul apropiat, dar tot cu siguranță nu va ajuta la percepția actuală pe care o are o parte de internet. Cea că Epic Games este diavolul.

[Bleeping Computers]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button