GAMING

Epic prezintă Bullet Train pentru Oculus

Epic Games a dezvăluit un nou proiect la care lucrează, ce poartă numele Bullet Train. Actualmente o demonstrație tehnologică ce combină Oculus Rift, Oculus Touch, Unreal Engine 4, și The Matrix.

Bullet Rain este menit să ofere o mostră din ceea ce s-ar putea realiza folosind Oculus Rift, și ca urmare nu este tocmai în totalitate un joc. Din trailer nu pare să aibă nici măcar AI implementat în acest moment.

Orice ar fi, Bullet Train demonstrează că se poate realiza un joc interactiv folosind atât casca Oculus Rift, cât și sistemul său de control, Oculus Touch. Anunțat la începutul acestei veri, Oculus Touch este reprezentat de o pereche de controller-e, fiecare echipat cu un thumb stick și butoane, aproape de parcă ar fi un gamepad normal, rupt în două.

Oculus Touch mai are integrați și senzori de mișcare, permițând utilizarea celor două dispozitive în lumea virtuală ca o extensie a mâinilor jucătorului.

Bullet Train este, din păcate, o demonstrație în care jucătorul este mai mereu imobilizat. Se poate doar teleporta în locații predefinite, fără posibilitatea de a face măcar un pas. La un moment era utilizabil escalatorul, dar și această mișcare a fost dezactivată, deoarece Epic a observat că jucătorilor li se făcea rău atunci când coborau.

Cu puțin noroc, asta nu înseamnă că astfel de jocuri ce folosesc Oculus Rift vor suferi aceeași soartă groaznică precum jocul Star Wars de Kinect, și măcar va progresa tehnologia până la nivelul unui Virtua Cop… virtual.

[PC Gamer]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Back to top button
Close
Close